DEMA szabadidős honlapja

Ha van szabadidőd és érdekelnek a versek, idézetek, élettörténetek,fotók, ételreceptek, sms, smiley.....vagy csak egyszerűen kikapcsolódni vágysz, akkor lépj be és találd meg, ami érdekel....

 

szakacska.jpg

SAJT házilag

 

 

(Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni NEM lehet!)

 

1L tej (bármilyen 1,5, 2,8 vagy 3,6%-os)

 0,5 kg túró, felforraljuk,

leszűrjük,( sűrű szűrön) csöpögtetjük.

 

Összekeverjük:

 

 6dkg olvasztott vajjal,

1 tojással,

1 teás kanál szódabikarbónával.

 

 Lassú tűzön 10 perc alatt kevergetve összefőzzük.

Szilikon mini király formában hagyjuk hűlni.

Minél tovább áll annál keményebb, sőt már másnap

reszelhető állagú lesz.

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel,

zöldfűszerekkel.

 

Ha egyszer ezt megkóstolod, soha nem fogsz boltból sajtot,

 vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.

 

 

Jó kísérletezést!

 

 

 

Sült túrófánk

 

Hozzávalók:

 

A tésztához:

 

• 50 dkg túró

• 10 dkg porcukor

• 1 citrom reszelt héja

• 1 lime reszelt héja

• 4 db tojás

• 1 rúd vanília kikapart magja

• kb. 10 dkg liszt

• kevés zsemlemorzsa

• csipet só

• olaj a sütéshez

 

Az öntethez:

 

• 25 dkg málna (fagyasztott is lehet)

• 5 dkg kristálycukor

 

A túrót alaposan összedolgozzuk a cukorral, a reszelt lime-

és citromhéjjal, a tojások sárgájával, valamint a liszttel.

 Legvégül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját,

és annyi morzsát, hogy a massza galuskasűrűségű legyen.

Tíz percet pihentetjük a tésztát, majd nem túl forró

olajban kisütjük: kanál segítségével nagyobb galuska-

vagy pogácsaformákat nyesünk le a tésztából, és az

olajba tesszük. Ha már barnul, megfordítjuk,

és a másik oldalát is barnára sütjük.

 

A málnát a cukorral felfőzzük, és sűrű lyukú szitán

átpasszírozzuk, a fánk mellé kínáljuk.

A cukorral meghintett túrófánkot és a mártást is

melegen vagy langyosan kínáljuk.

 

 turofank.jpg

 

Túróval töltött zsemle

 

Hozzávalók:

 

• 8 db zsömle

• 50 dkg túró

• 2 csomag vaníliás cukor

• 10 dkg kristálycukor

• 3 tojássárgája

• 1 citrom reszelt héja

• 2 tejföl

• mazsola (igény szerint)

• 2 dl tej

• 5 dkg vaj

 

A túrót áttörjük, összekeverjük a vaníliás cukorral,

 cukorral, tojások sárgájával, másfél dl tejföllel és a

citrom reszelt héjával. A zsemlék tetejét levágjuk,

belsejüket kikaparjuk, és apró darabokra tépve a

töltelékbe keverjük. A tejet felmelegítjük,

 a zsemléket egy-egy másodpercre belemártjuk,

 majd azonnal sütőlapra vagy tepsire tesszük

(vigyázzunk: ha túl sokáig áztatjuk, a zsömle szétesik)!

 

A zsömlék belsejébe kanalazzuk a tölteléket,

visszatesszük rájuk a zsömlék kalapját (ezeket szintén

 érdemes egy másodpercre tejbe mártani), a tetejére

kenjük a maradék tejfölt, meglocsoljuk olvasztott vajjal,

majd 200 fokos sütőbe toljuk, és 20-25 perc alatt

ropogósra sütjük.

Brutális mennyiségű porcukorral megszórva kínáljuk.

 

Csak frissen, melegen jó!


 

turoval_toltott_zsemle.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 16
Heti: 29
Havi: 111
Össz.: 844 965

Látogatottság növelés
Oldal: Túrós finomságok....
DEMA szabadidős honlapja - © 2008 - 2024 - dema.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »