DEMA szabadidős honlapja

Ha van szabadidőd és érdekelnek a versek, idézetek, élettörténetek,fotók, ételreceptek, sms, smiley.....vagy csak egyszerűen kikapcsolódni vágysz, akkor lépj be és találd meg, ami érdekel....

 

 

 

konyha.jpg

msn_smiley4.gif

raffaello-szelet2.jpg

 

Raffaello szelet

 

A tésztához:

 

6 tojásfehérje

20 dkg cukor

10 dkg liszt

10 dkg kókuszreszelék

csipetnyi só

késhegynyi sütőpor

 

A krémhez:

 

6 tojássárgája

1 cs vaníliás pudingpor

4 dl tej

25 dkg cukor

25 dkg margarin

1 cs Dr.Oetker zselatin fix

1 mk mandulaaroma

10 dkg kókuszreszelék

 

 

Elkészítés

1.A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük

kemény habbá, majd a lisztet a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük.

 

2.gy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk,

beleöntjük a tésztát és kb. közepes lángon (180 fokon), légkeveréses sütőben 20 percig sütjük (em szabad

pirosra sütni, mert akkor kemény, rágós lesz a tészta).

 

3.A tojás sárgákat a tejjel, a cukorral, a mandulaaromával és a pudingporral összekeverjük és pudingot készítünk belőle.

 

4.Ha kihűlt, akkor  a margarinnal és a zselatin fix-szel robotgép segítségével kikeverjük, rákenjük a tészta tetejére és megszórjuk a kókuszreszelékkel.

 

5.Hűtőben dermesztjük, majd szeleteljük.

 

msn_smiley4.gif

 

 

Sült banán mandulás karamellszószban

 

 

 Hozzávalók (2 személyre)

A sült banánhoz:

• kb. 50 g barna cukor
• kb. 15 g vaj
• 2 db egész banán
• 2 cl 80%-os rum
• kb. 4 cl kókusztej
• 1 púpozott evőkanál szeletelt mandula

A tálaláshoz:
• vaníliafagylalt

Elkészítés

A sültbanán-készítésnek nincsenek merev szabályai, kedvedre kísérletezhetsz az arányokkal, nagy hibát nem tudsz elkövetni.

 

banan1.jpgbanan2.jpg

  

 

 

 

 

 

A barna cukrot olvaszd fel egy serpenyőben közepes hőfokon, és kezdd el karamellizálni. Amikor teljesen megolvasztottad a cukrot, és elkezdett sötétedni, tedd bele a vajat, amellyel fellazítod a sűrű karamellt. Keverd simára.

 banan3.jpgbanan4.jpg

 

    

 

 

Eután beleteheted a félbevágott banánt, anélkül, hogy összerántaná a cukrot. Forgasd bele őket a karamellbe. Szórj rá nyers, szeletelt mandulát, ezzel is forgasd át a banánokat.

 

banan5.jpgbanan6.jpg

 

Most a flambírozás következik. Vigyázz, a flambírozás fokozottan tűzveszélyes munkafolyamat! Ha nincs benne gyakorlatod, nem árt egy-két szabályt betartani.

A rumot mérd ki egy pohárba vagy kancsóba, és abból öntsd a serpenyőbe, ne az üvegből. Gyermeket, háziállatot terelj el a közelből, végül ne hajolj a serpenyő fölé! Ha előkészültél, öntsd rá a rumot, és gyújtsd be öngyújtóval, ha magától nem gyullad be.

banan7.jpg banan8.jpg

A flambírozásnak, ha tálaláskor végzik, a látványossága az egyik szerepe, azonban van egy fontosabb feladata is, amiért mi most alkalmazzuk. Az alkohol elégetése által keletkezett aromaanyagok az ételnek különleges ízt kölcsönöznek.

banan9.jpg

 

Ezután öntsd le az egészet kevés kókusztejjel, keverd el a cukorsziruppal, hogy az még sűrű öntet állagú legyen. Azonnal, forrón, frissen tálald! Jelentősen fokozható az íz élmény, ha tálaláskor egy gombóc vaníliafagylaltot teszel a banánok mellé.

banan10.jpg

 

 

(NL gasztro)

 

msn_smiley4.gif

 

spiralos_suti.jpg

Spirálos sütemény

 

Hozzávalók:

½ csésze margarin, plusz a kenéshez

’/3 csésze, plusz 1 evőkanál lágy vaj két részre osztva

2 tojássárgája

½ teáskanál vaníliaaroma

1 csomag kuglóf alappor

2-4 evőkanál kakaópor

 

 

 

Elkészítése:

1. Egy nagy tálban keverjünk össze ½ csésze margarint,

 1/3 csésze vajat, a tojássárgáját és a vaníliát.

 Elektromos habverővel alacsony fokozaton keverjük össze.

Fokozatosan adjuk hozzá az alapport,

majd jól dolgozzuk össze.

 

2. Osszuk két részre a tésztát.

Az egyik feléhez adjuk hozzá a

kakaót és a maradék 1 evőkanál vajat,

majd alaposan keverjük

 el és gyúrjuk össze.

 

3. A világos színű tésztát két darab zsírpapír

között nyújtsuk 45x30x0,3 cm-es téglalappá,

majd ugyanígy a kakaós tésztát is.

Vegyük le róluk a felső zsírpapírt.

Tegyük a világos téglalapot

a másik tetejére, majd vegyük le a többi zsírpapírt is.

A szélesebbik oldalnál kezdve csavarjuk fel a tésztát,

hogy tekercset kapjunk, majd tegyük a

hűtőszekrénybe 2 órára.

 

4. Melegítsük elő a sütőt 180 ºC-ra. Kenjük ki margarinnal a tepsiket.

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 42
Tegnapi: 49
Heti: 311
Havi: 1 309
Össz.: 844 474

Látogatottság növelés
Oldal: Kulinális örömök...
DEMA szabadidős honlapja - © 2008 - 2024 - dema.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »