DEMA szabadidős honlapja

Ha van szabadidőd és érdekelnek a versek, idézetek, élettörténetek,fotók, ételreceptek, sms, smiley.....vagy csak egyszerűen kikapcsolódni vágysz, akkor lépj be és találd meg, ami érdekel....

 

szakacska.jpg

 

lime_pite.jpg 

Lime pite

 

 

Hozzávalók:

 

Tésztához:

 

1 nagy tojásfehérje

1 ¼ csésze kekszmorzsa

1 ½ teáskanál olvasztott vaj

1 ½ teáskanál kukoricaolaj

 

Töltelék:

 

40 g édesített sűrített tej

2/3 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt

2 teáskanál frissen reszelt lime héja

½ csésze frissen facsart lime lé (4-5 db-nak)

2 evőkanál víz

1 ½ teáskanál zselatin

 

Habcsók:

 

2 evőkanál tojásfehérje

¼ teáskanál borkősav

½ csésze cukor

1 teáskanál vanília kivonat

 

Díszítéshez:

 

 lime karikák

 

 

 

Elkészítése:

 

Készítsd elő a sütőt a tésztához: melegítsd elő 175 ºC-ra.

 Lisztezz ki, vagy vonj be sütőpapírral egy pitesütőt.

 

A kekszmorzsát, a vajat és az olajat tedd tálba,

 majd az ujjaiddal dolgozd jól össze. Egyengesd el ezt a

keveréket a pitesütő aljára, valamint oldalára.

Tedd sütőbe kb. 10 percre barnulásig.

Tedd félre és hagyd kihűlni.

 

Készítsd elő a tölteléket: a sűrített tejet, joghurtot,

a reszelt lime-ot és a gyümölcs levét keverd össze egy

 közepes edényben. A feloldott zselatint keverd hozzá.

Majd öntsd a tésztára. Tedd legalább 4 órára, de legjobb

lenne 1 teljes napra, a hűtőbe – míg szilárd nem lesz.

 

Jöhet a habcsók elkészítése, és egyúttal a pite befejezése.

A tojásfehérjét és a borkősavat a cukorral verd fel keményre

 – a cukrot fokozatosan add hozzá – végül dolgozd el benne a

vanília kivonatot is. Majd egy pizza sütő lapon tedd sütőbe.

Közepes lángon süsd, rövid ideig, de legfeljebb addig,

míg kicsit megbarnul a teteje.

 

Végezetül óvatosan helyezd a krém tetejére

 

 

malnas-csokis_pite.jpg 

Jéghideg málnás-csokis pite

 

Hozzávalók:

32 csokoládésostya (+1 díszítéshez)
¼ csésze porcukor
2 evőkanál kukoricaolaj
1 evőkanál sovány tej
1 teáskanál vaj
3 csésze málna (ha fagyasztott, előtte olvaszd ki)
2 evőkanál citromlé
¼ teáskanál só
2 nagy tojásfehérje
½ csésze kristálycukor
½ teáskanál tejszín

 

Elkészítése:

Melegítsd elő a sütőt 175 ºC-ra. Lisztezz ki egy pitesütőt.
Az ostyát, a porcukrot, az olajat, a tejet és a vajat egy

konyhai robotgéppel keverd simára. Egyenletesen oszlasd el a pitesütő aljába. Süsd 12 percen keresztül, majd tedd félre hűlni.

Pépesítsd a málnát, a citromlevet és a sót egy turmixgépen – egészen simára. Nyomkodd át egy szitán spatula segítségével, hogy egészen sima krémet kapj.

Forró víz fölött egy edényben dolgozd össze a tojásfehérjét a kristálycukorral és a tejszínnel közepes fokozatú kézi robotgép segítségével. A cél az, hogy fényes legyen a krém. Ha kész vedd le a tűzről, de ne hagyd abba a kevergetést, hanem laza saját kézi kevergetéssel folytasd, míg ki nem hűl.

 

Csokoládés pite

Hozzávalók:

Édes tészta:

100 g cukor

2 tojássárgája

1 csipetnyi só

Fél rúd vanília

200 g átszitált liszt

125 g vaj

 

Csokoládékrém:

2 dl tej

60 g cukor

1 zacskó vanliás cukor

100 g vaj

2 evőkanál kakaó

200 g 70%-os étcsokoládé

80 g csokoládébevonó

 

Elkészítése:

Először készítsük el a csokoládékrémet: időnként megkeverve forrald fel mérsékelt hőfokon a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kockákra vágott vajat. Szitáljuk a kakaót egy tálba. Öntsük hozzá a tejet, állandóan kevergetve. Töltsük át az egészet az edénybe, és főzzük az első gyöngyözésig, folyamatosan keverve. Tegyük bele a darabokra tört csokoládét. Hagyjuk pihenni 5 percig, amíg a csokoládé feloldódik, majd verjük fel kézi habverővel. Hagyjuk kihűlni.

 

Készítsük el a tésztát: öntsük a lisztet egy mély tálba. Mélyítsünk egy lyukat a közepébe, dolgozzuk bele ujjheggyel a vajat, és adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a félbevágott vaníliarúd elkapart szemcséit és a tojásokat. Keverjük jól el, és formáljunk belőle tésztagolyót. Takarjuk be konyharuhával és tegyük hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 200 ºC-ra.

 

Nyújsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy 18-20 cm átmérőjű formát. Fedjük be a tésztát sütőpapírral és szárazhabbal. Tegyük sütőbe és addig süssük, amíg a tészta szélei nem kezdenek el enyhén barnulni. Vegyük le a sütőpapírt és a habot, és süssük még 5 percig.

 

Öntsük a csokoládékrémet a tésztára, és hagyjuk kihűlni.

Készítsük el a bevonatot, és hagyjuk hűlni. Majd egyenesen fedjük be vele a lepényt.

 

 kavekremes_pite.jpg

Kávékrémes pite

 

Hozzávalók:

2 evőkanál liszt

20 g vaj

2 evőkanál kakaó

 

Édes tészta:

100 g cukor

2 tojássárgája

1 csipetnyi só

Fél rúd vanília

200 g átszitált liszt

125 g vaj

 

Kávékrém:

2,5 dl tej

80 g kolumbiai babkávé

10 tojássárgája

80 g cukor

5 dl tejszín

 

 

 

Elkészítése:

Készítsük el a tésztát: öntsük a lisztet egy mély tálba. Mélyítsünk egy lyukat a közepébe, dolgozzuk bele ujjheggyel a vajat, és adjuk hozzá a sót, a porcukrot, a félbevágott vaníliarúd elkapart szemcséit és a tojásokat. Keverjük jól el, és formáljunk belőle tésztagolyót. Takarjuk be konyharuhával és tegyük hűtőbe 30 percre. Melegítsük a sütőt 200 ºC-ra.

 

Nyújtsuk ki a tésztát, és béleljünk ki vele egy 18-20 cm átmérőjű formát. Fedjük be a tésztát sütőpapírral és szárazhabbal. Tegyük sütőbe és addig süssük, amíg a tészta szélei nem kezdenek el enyhén barnulni. Vegyük le a sütőpapírt és a habot, és süssük még 5 percig.

 

A kávékrémhez forraljuk fel a tejet, vegyük le a tűzről, tegyük bele az összetört kávészemeket, és hagyjuk ázni 15 percig. Egy tálban keverjük össze a tojás sárgákat a cukorral kifehéredésig. Állandóan keverve adjuk hozzá a tejszínt és a tejet a kávészemekkel. Szűrjük át leves szűrőn, és hagyjuk pihenni hűvösön 10 percig.

 

Töltsük meg a tésztát a kávékrémmel. Tegyük a sütőbe, és süssük kb. 45 percig. Hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából, és tálalás előtt hintsük meg kakaóporral.

 teszta_n_turos_lepeny.jpg

Tészta nélküli túrós lepény

 

Hozzávalók:

 

5 tojás

5 evőkanál cukor

5 evőkanál liszt

50 dkg túró

1 nagy pohár tejföl

Mazsola

1 citrom reszelt héja

1 csomag vaníliás cukor

 

 

 

Elkészítése:

 

A cukrot, a lisztet, a túrót és a tejfölt jól kikeverjük. Mazsolával, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük. A tojásfehérjék keményre vert habját hozzákavarjuk. Kivajazott, kilisztezett tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

 

 

(Női Portál..)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 49
Tegnapi: 49
Heti: 318
Havi: 1 316
Össz.: 844 481

Látogatottság növelés
Oldal: Piték - minden időre..
DEMA szabadidős honlapja - © 2008 - 2024 - dema.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »