DEMA szabadidős honlapja

Ha van szabadidőd és érdekelnek a versek, idézetek, élettörténetek,fotók, ételreceptek, sms, smiley.....vagy csak egyszerűen kikapcsolódni vágysz, akkor lépj be és találd meg, ami érdekel....

smiley_0248.gif

Csokis szalámi

 

Hozzávalók:

 

• 2 dl víz

• 25 dkg porcukor

• 2 evőkanál keserű kakaópor

• 25 dkg margarin

• 5-5 dkg dió, illetve mazsola

• fél dl rum

• 25 dkg apróra tört babapiskóta

 

Tedd egy lábosba a cukrot, a kakaóport, a margarint, a mazsolát és a vizet. Főzd addig, amíg a cukor és a vaj felolvad, majd hagyd picit hűlni. Add hozzá a darabokra tördelt babapiskótát, a diót, a rumot, és dolgozd össze.

Egy folpak segítségével formázz a masszából szalámihoz hasonló rudat – vagy használhatsz őzgerincformát is –, és legalább egy napra tedd be a hűtőbe.

Karikára szeletelve tálalhatod.

 

csokis_szalami.jpg 

 

Fehér csokoládés-étcsokoládés parfé

 

Nem csak a gyerekek kedvence lesz ez a csokoládés finomság, amely fagyis kanállal „gombócolható”, de kiborítva szeletelhető is.

 

Hozzávalók:

 

• 4 tojássárgája

•10 dkg fehér csokoládé

• 10 dkg étcsokoládé

• 3,5 dl tej

• 5 evőkanál cukor

• 3 dl tejszín

• 10 dkg sűrített tej

 

A tojás sárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a tejjel, majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a krémet, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázzunk, hogy ne forrjon!

Osszuk két részre a még forró krémet, az egyikhez keverjük hozzá a felkockázott étcsokoládét, a másikhoz a fehér csokoládét és a sűrített tejet. Keverjük addig a krémeket, míg a csokoládék felolvadnak, majd hűtsük le őket. Verjük fel a tejszínt, és óvatosan forgassuk bele a felét a fehér, a másik felét az étcsokoládés

krémbe. Felváltva merjük a krémeket egy őzgerincformába, hogy szép márványos legyen. Tegyük a mélyhűtőbe dermedni, és fogyasztás előtt tartsuk 10 percig szobahőmérsékleten, hogy szeletelni tudjuk.

 

Elkészítés: 45 perc + fagyasztás

Egész adag: 2774 kcal

 

etcsokis_parfe.jpg 

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo

 

 

Az olasz semifreddo állaga a parfééhoz hasonló, de annál jóval könnyebb, mivel nem tejszínnel, hanem tojáshabbal készül.

Sokszor az „alapot” piskótával, ostyával, gyümölccsel egészítik ki.

 

Hozzávalók 10-12 szelethez:

 

• 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os)

• 4 tojás

• 10 dkg felezett dió

• 3,5 dl tej

• 10 dkg aszalt sárgabarack

• 5 dkg cukor

• csipet só

 

A tojássárgákat habosítsuk ki a cukorral, öntsük fel a

tejjel, majd takarékon, folyamatosan kevergetve melegítsük a krémet, amíg be nem sűrűsödik.

 

Vigyázzunk, hogy ne forrjon!

 

Törjük kockára a csokoládét, majd keverjük a még meleg tojásos  krémhez, hogy felolvadjon. Vágjuk félbe a diót és az aszalt barackot, majd adjuk a csokoládés krémhez. Csipet sóval verjünk kemény

habot a tojásfehérjékből. Ha kihűlt a főzött krém, óvatosan elegyítsük a tojásfehérjével. Öntsük a fagylaltalapot őzgerincformába  (ha van, akkor szilikonosba), majd tegyük a mélyhűtőbe

minimum 4 órára, de inkább egy éjszakára.

Fogyasztás előtt tartsuk 10 percig szobahőmérsékleten,

hogy szeletelni tudjuk.

 

Elkészítés: 45 perc + fagyasztás

1 szelet: 209 kcal

 

 barackos_parfe.jpg

Önsanyargatás nélkül, gyorsan, finomságokat fogyasztva fogyni.

 Azt mondod, lehetetlen?

A Wellness Cafe most olyan isteni, laktató és zsírégető hatású turmixokat mutat be neked, melyeket reggelire vagy vacsorára fogyasztva, könnyedén megszabadulhatsz a bosszantó

zsírpárnácskáidtól!

 

 

 turmix.jpg

 

Ananász turmix

 

Hozzávalók:

 

¼ ananász

1 kávéskanál friss gyömbér

1 deci frissen facsart narancslé

1 csipet fahéj

1 kiskanál apróra vágott citromfű levél

1 kiskanál méz

 

A megtisztított ananászt szeleteld fel, és dobd a turmixgépbe.

Add hozzá a lereszelt gyömbért, a fahéjat, a mézet és a citromfüvet,

majd öntsd hozzá a narancslevet.

Alaposan turmixold össze.

 

 

Miért jó?

Az ananász egy bromélia nevű enzimet tartalmaz, amely felgyorsítja a szervezet anyagcsere folyamatait, illetve a fehérjék és zsírok lebontását. A turmix gazdag folsavban, C-vitaminban, káliumban, rézben és kalciumban. Erős méregtelenítő hatású, ezért tisztítókúrák alatt is fogyaszthatod.

 

 

Almás shake

 

Hozzávalók:

 

1 nagyobb alma

1,5 deci friss narancslé

1 pohár zsírszegény joghurt

fél citrom reszelt héja

1 kiskanál méz

1 csipet fahéj

 

A megmosott almát szeleteld fel, add hozzá a narancslevet, a joghurtot, a mézet és a fahéjat, majd reszeld bele a citrom héját.

Jól turmixold össze, majd töltsd egy nagyobb pohárba.

 

 

Miért jó?

Az alma rendkívül gazdag egy pektin nevű rostban, amely amellett,

hogy nagyon kevés kalóriát tartalmaz, teltségérzettel ajándékoz meg,

és segíti a szervezetet a méregtelenítésben. A fahéj a cukor feldolgozását segíti, és csökkenti a magas vércukorszintet.

 Ráadásul, ez a shake is tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.

 

 

Kivis-sárgadinnyés mix

 

Hozzávalók:

 

1 kivi

20 deka sárgadinnye

2 evőkanál homoktövis - ital

1, 5 deci 100%-os szőlőlé

 

Miután meghámoztad a kivit, darabold össze a sárgadinnyével együtt és tedd bele a turmixgépbe. Add hozzá a homoktövis-         italt és a szőlőlevet, majd keverd addig, amíg teljesen sima nem lesz.

 Ha picit savanykásnak érzed, egy kevéske mézet is adhatsz hozzá.

 

 

Miért jó?

 

Ez a turmix valóságos C-vitamin bomba! A kivi ásványi sókban és egyéb vitaminokban is bővelkedik, valamint fontos nyomelemeket, ballasztanyagokat tartalmaz. A homoktövis antioxidáns és sejtvédő hatású, fokozza az anyagcserét, ezáltal a zsírolvasztás

szuper hatékony mestere!

 

 

 

Barackos-joghurtos shake

 

Hozzávalók:

 

1 nektarin vagy őszibarack

1 pohár natúr joghurt

1 kiskanál méz

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 49
Heti: 292
Havi: 1 290
Össz.: 844 455

Látogatottság növelés
Oldal: Apró-cseprő....
DEMA szabadidős honlapja - © 2008 - 2024 - dema.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat