DEMA szabadidős honlapja

Ha van szabadidőd és érdekelnek a versek, idézetek, élettörténetek,fotók, ételreceptek, sms, smiley.....vagy csak egyszerűen kikapcsolódni vágysz, akkor lépj be és találd meg, ami érdekel....

szakacska.jpg

Epres-joghurtos torta

 

 

Hozzávalók:

 

• 200 ml tejszínhab

• 500 g eper

• zselatin

• 100 g cukor

• fél citrom leve

• 300 ml natúr joghurt

 

Egyszerű, de nagyszerű – ez a könnyű torta nyári

szülinapok igazi slágere lehet. Áztassuk hideg vízbe

a 12 lapból álló színtelen zselatint. Melegítsük fel

 a tejszínhabot, és engedjük fel benne a

zselatinlapokat. A megmosott epret turmixoljuk

 össze, és adjuk hozzá a cukrot, a fél citrom

levét és a natúr joghurtot. Az így kapott masszához

öntsük még hozzá a felolvasztott zselét is, amelyet

a tejszínhez kevertünk, és jó alaposan dolgozzuk

össze. Kenjük ki a tortaformát olajjal, majd öntsük

bele a masszát, és tegyük hűtőbe néhány órára.

 

Tipp: a megkeményedett tortát ízlés szerint díszíthetjük csokiöntettel és porcukorral meghintett eperrel.

 

 epres_joghurtos.jpg

 

Epres szelet

 

Hozzávalók:

 

• 100 g cukor

• 100 ml víz

• 6 db zselatinlap

• 1 citrom leve

• 350 g eper

• 200 g tejföl

• 2 tojásfehérje

 

Pofonegyszerű, ám annál látványosabb vendégváró

nyalánkság. Gőzfürdő fölött keverjük össze a

vizet a cukorral, majd tegyük picit félre.

Eközben áztassuk be hideg vízbe a zselatinlapokat.

 Nagyjából 3 perc elteltével csavarjuk ki a megpuhult

lapokat, és adjuk a cukros vízhez.

 

Közben a megmosott eperre csepegtessünk

citromlevet, majd nyomkodjuk szét úgy,

 hogy kásás állagú legyen. Ha megvagyunk,

jöhet bele a zselatinos massza is. Addig kevergessük,

amíg zselés állagú nem lesz.

 

Verjük fel a tojásfehérjét, és finoman adagoljuk

hozzá a tejfölt, amelyet előzőleg simára kevertünk.

Az így kapott masszát öntsük a megfelelő

(folpakkal kibélelt) formába, majd tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba. Szeletekre vágva kínáljuk.

 

 

epres_szelet.jpg

 

Epres rolád

 

Hozzávalók:

 

• 4 tojás

• 150 g kristálycukor

• 150 g rétesliszt

• 1 citrom reszelt héja

• 250 g eper

• 220 g tejszín

• habkeményítő

 

Igazából minden a piskótán múlik, ha az sikerül,

 nem tudod elrontani. Először is készítsük el a

piskótatésztát. A tojások sárgáját és fehérjét válasszuk

 külön. A sárgáját a kristálycukorral keverjük habosra,

majd apránként keverjük bele a lisztet is, amelyben

előzőleg egy kanál reszelt citromhéjat is elkevertünk.

A fehérjéből kemény habot verünk, és finoman

beledolgozzuk a masszába a vízzel együtt.

Egy tepsit kenjük ki vajjal és béleljünk ki sütőpapírral,

öntsük bele a masszát, majd tegyük előmelegített

sütőbe, és süssük 15 percig.

 

Ha megsült, óvatosan húzzuk le a piskótáról a sütőpapírt,

amíg még meleg, majd tekerjük fel roládformára,

és csomagoljuk vissza a sütőpapírba vagy egy

konyharuhába.

 

Közben mossuk meg az epret, és vágjuk kisebb

darabokra. Ezután verjük fel a tejszínt, és adjunk

hozzá habkeményítőt. Óvatosan csavarjuk szét a

 roládot, és vegyük le róla a papírt. Kenjük meg

tejszínhabbal, szórjuk meg eperrel.

Csavarjuk össze, és tegyük hűtőbe.

1 óra elteltével szeletekre vágva tálaljuk.

 

 

epres_rolad.jpg

 

Epres jégkása

 

 

Hozzávalók:

 

• 500 g friss eper

• kristálycukor

• mentalevél díszítésre

 

 

Pofonegyszerűen elkészíthető, mégis különleges

és mutatós nyári frissítő. Nyomkodjuk szét az epret

 villával, és ízesítsük tetszés szerint cukorral.

 Egy tetszőleges formát béleljünk ki folpakkal,

töltsük meg az epres kásával, majd tegyük fagyasztóba.

Tálaláskor a kását vágjuk szeletekre, és díszítsük

mentalevéllel, esetleg tejszínhabbal.

Fagyasztási idő: 4-6 óra.

 

 

 

epres_jegkasa.jpg

 

 

 

Epres hab citromfűvel

 

Hozzávalók:

 

• 2 tojásfehérje

• 2 kanál citromlé

• 100 g szétnyomott eper

• 40 g porcukor

• 2 kanál felaprított citromfű

 

Igazi villámédesség igazi ínyenceknek!

 Verjük fel a tojásfehérjét a citromlével. Utána

keverjük hozzá a szétnyomott epret és a porcukrot.

Legvégül adjuk hozzá a 2 kanál apróra összevágott

citromfüvet. Az így kapott habot szervírozzuk

pohárban vagy desszertestálkában, és díszítsük eperrel, macskanyelvvel, citromfűlevéllel.

 

Tipp: csakis friss és ellenőrzött tojást használjunk!

 

epres_hab.jpg

 

 

Az igazi gyümölcspuding

 

Hozzávalók:

 

• 200 g málna vagy egyéb apró szemű gyümölcs

• ½ citrom leve

• 2 evőkanál cukor

• 1 vaníliás pudingpor

• babapiskóta

• gyümölcs a díszítéshez

 

Erről a finomságról tuti nem lehet elmondani,

hogy gyümölcsöt egy szemet sem látott.

Egy edénybe öntsük bele az epret (vagy egyéb

 apró szemű gyümölcsöt), adjuk hozzá a citrom

levét, öntsük fel 400 ml vízzel, és tegyük fel főni.

100 ml vízben keverjük el a pudingport, és

öntsük hozzá a forrásban levő málnás keverékhez.

Állandó kevergetés mellett főzzük, amíg be nem

sűrűsödik. A pudingot öntsük poharakba,

 majd miután kihűlt, tegyük a hűtőbe, mert hidegen

szervírozva az igazi. Tálalás előtt díszítsük gyümölccsel, mentalevéllel, babapiskótával.

 

 

 

igazi_gyumolcspuding.jpg

 

 

 

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 49
Heti: 280
Havi: 1 278
Össz.: 844 443

Látogatottság növelés
Oldal: Epres finomságok...
DEMA szabadidős honlapja - © 2008 - 2024 - dema.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »