DEMA szabadidős honlapja

Ha van szabadidőd és érdekelnek a versek, idézetek, élettörténetek,fotók, ételreceptek, sms, smiley.....vagy csak egyszerűen kikapcsolódni vágysz, akkor lépj be és találd meg, ami érdekel....

 

konyha.jpg 

4 isteni magyaros étel - hízásmentes kiadásban

 

 

A magyar konyha klasszikus felfogásban mindennek sertészsíros,

hagymás, fűszerpaprikás alapot ad, a főzelékeket súlyos lisztes

rántásokkal, habarásokkal képzeli el. Ha magyarosan étkezel,

e felfogás szerint zsírt kell enned, sok-sok szénhidráttal.

 

. Habarás helyett turmixolj,

zsír helyett olajat, tejföl helyett joghurtot használj!

Most ehhez itt van néhány ötleteket.

 

 

 

Paprikás gombaleves

 

Hozzávalók:

 

•500 gramm csiperkegomba

•1 nagy fej vöröshagyma

•1 evőkanál fűszerpaprika

•1 evőkanál olívaolaj

•3 dl joghurt

•só, bors

•friss petrezselyem

•húsleves

 

Elkészítése:

 

 A gombát tisztítsd meg alaposan, és vágd vékony szeletekre.

A vöröshagymát kockázd apróra. Párold üvegesre az olívaolajon,

 majd szórd meg a fűszerpaprikával. Dobd rá a gombát,

forgasd össze, majd sózd, borsozd. A felmelegített húslevessel

öntsd fel úgy, hogy ujjnyi vastagságban fedje a gombát.

Főzd puhára, majd szedd ki a gomba negyedét egy külön tálba.

A maradékot botmixerrel dolgozd össze a joghurttal.

Öntsd vissza a kiszedett gombát, és ízesítsd a levest

frissen összevágott petrezselyemmel.

 magyaros_etelek.jpg

 

Rántott pulykamell teljesen másképp

 

Hozzávalók:

 

•fél kg pulykamell

•só, bors

•10 dkg szezámmag

•10 dkg kukoricaliszt

•1 tojás fehérje

Elkészítése: a sütőt melegítsd elő 220 fokra. Egy sütőlapot bélelj ki sütőpapírral. A pulykamellet vágd nagyobb, ujjnyi vastag szeletekre. Klopfold egészen vékonyra őket. Sózd, borsozd. Egy ecsettel kend be a hússzeleteket a tojás fehérjével. A kukoricalisztet keverd el a szezámmaggal, és forgasd bele a hússzeleteket. Fektesd egymás mellé a szeleteket a sütőlapon, és 220 fokon süsd őket világosbarnára.

 

 

 

Modern resztelt máj

 

Hozzávalók:

 

•fél kg csirkemáj

•1 kaliforniai paprika

•1 vöröshagyma

•1 evőkanál fűszerpaprika

•olívaolaj

 

Elkészítése:

 

A májat csíkozd fel, majd tedd félre. A vöröshagymát vágd

apró kockákra, a kaliforniai paprikát pedig vékony csíkokra.

Egy mélyebb serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olajat,

és párold üvegesre rajta a hagymát. Szórd meg a fűszerpaprikával,

majd add hozzá a kaliforniai paprikát, és párold félpuhára.

Ekkor dobd a tetejére a májat, forgasd össze, és nagyobb lángon

pirítsd át éppen csak annyira, hogy a közepe már legyen

halványrózsaszín. Húzd le a lángról, hagyd 5 percig pihenni,

és csak ezután sózd meg.

 

 

Mákban hempergő túrógombóc

 

Hozzávalók:

 

•500 gramm túró

•3 tojás

•10 dkg búzadara

•15 dkg darált mák

•só

 

Elkészítése:

 

A túrót villával dolgozd el a tojás sárgájával,

sóval és a búzadarával, majd lefedve hagyd állni pár órán át.

Ha megduzzadt, vizes kézzel formázz belőle gombócokat.

Sós, lobogó vízben főzd őket kb. 3 percig, és hempergesd

mindegyiket darált mákba.

 

 

 

 

 

   

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 16
Tegnapi: 24
Heti: 411
Havi: 1 409
Össz.: 844 574

Látogatottság növelés
Oldal: Magyaros étel-hízásmentesen...
DEMA szabadidős honlapja - © 2008 - 2024 - dema.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »